International Network of universities, open to collaboration with organizations, institutions, companies, associations and cooperatives, has as purposes: (i) the introduction of moringa oil as a nutritional alternative to palm oil; (ii) the comprehensive development of moringa oleifera cultivation as an economic and environmental alternative to land use in dry tropical environments, with extensive livestock farming and rice fields, which generate few wages and have negative environmental effects. Moringa oil cultivation can provide 0.53 UTA / ha (Annual Work Unit, equivalent to 228 wages) and a quality, non-perishable product.
Red internacional de universidades, abierta a la colaboración con organismos, instituciones, empresas, asociaciones y cooperativas, que tiene como fines: (i) la introducción del aceite de moringa como alternativa nutricional al aceite de palma; (ii) el desarrollo integral del cultivo de moringa oleifera como alternativa económica y ambiental al uso del suelo en ambientes de trópico seco, con ganadería extensiva y arrozales, que generan pocos jornales y tienen efectos medioambientales negativos. El cultivo aceitero de moringa puede proporcionar 0’53 UTA/ha (Unidad de Trabajo Anual, equivalente a 228 jornales) y un producto de calidad, no perecedero.
Contact: Miguel Godino García (miguel.godino@upm.es)
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